• Fondacija za promociju obrazovanja, kulture, mira i ljudskih prava

PROJEKTI

KULTURNO NASLJEĐE

PROJEKTI UČESNIKA: 50 DOB: 18-30

Kulturno nasljeđe Bosne i Hercegovine

SERVIS MEDICINSKE I SOCIJALNE POMOĆI STARIM, BOLESNIM I SOCIJALNO UGROŽENIM LICIMA

PROJEKTI UČESNIKA: 100 DOB: 55+

Zbog nedovoljne moći i angažiranosti institucionalne zdravstvene i socijalne skrbi odavno se nameće zaključak o neophodnosti razvoja izvaninstitucionalnih inicijativa u cilju pomoći i podizanja kvalitete života lica treće dobi. Zasigurno je institucijama koje pružaju medicinsku i socijalnu pomoć ugroženom stanovništvu potrebna potpora nevladinog sektora civilnog društva kako bi zajedno doprinijeli razvoju i jačanju društva, kao i stvaranju socijalnog mira u zemlji.

 

DOM MALIH THALIA

PROJEKTI UČESNIKA: 100 DOB: 10+

Projekat Dom malih „THALIA“ nastao je iz potrebe da se djeci i mladima ponudi kvalitetniji kulturno-socijalni život, kroz kreativno-edukativne radionice (likovna, dramska, keramička, sportska), i priprema predstave u kojoj će glavni akteri/ke biti djeca sa ciljem usmjeravanja razvoja djeteta ka društveno osvještenom i odgovornom pojedincu, kako bi u konačnici osigurali da živimo u humanijem društvu, tj. društvu koje je utemeljeno na osnovnim ljudskim vrijednostima.

 

 

POVEĆANJE TURISTIČKE ATRAKTIVNOSTI, TURISTIČKIH PARTNERSTAVA I POSLOVNE KONKURETNOSTI TRANSNACIONALNOM KULTURNOM RUTOM "TRAGOVIMA MARŠALA"

PROJEKTI UČESNIKA: 30 DOB: 30+

Danas su na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore brojni spomenici i memorijalna mjesta koja su historijski značajna i koja pripadaju zajedničkoj prošlosti: spomenici posvećeni Drugom svjetskom ratu.